< Terug naar overzicht

Mascotte Roderick van Oeth

Roderick van Oeth (roepnaam Rodi) is de kersverse mascotte van Rooi en zijn entree belooft mooie tijden voor ons mooie dorp.

Honderden mensen gaven op een mooie zaterdagmiddag Roderick van Oeth (roepnaam Rodi) een warm welkom op het Kerkplein van Sint-Oedenrode.

De spanning was al opgebouwd. Roderick van Oeth gaf alle basisschoolleerlingen van Sint-Oedenrode een bijzondere munt. Uiteraard waren de kinderen erg benieuwd van wie ze de munt hadden gekregen en dus kwam een grote hoeveelheid poolshoogte nemen. Uiteraard gewapend met de munt, want de kinderen kunnen de munt bij deelnemende winkels en horeca in heel Sint-Oedenrode uitgeven.

Rodi is in het leven geroepen na een brainstormsessie van Natuurlijk! Sint-Oedenrode en betrokken partijen. Uit eigen zak is het nieuwe boegbeeld betaald, maar ook de Rabobank heeft een bijdrage gedaan. Tent- en zeilmakerij Sint-Oedenrode sponsorde de huif van de huifkar, het vaste vervoersmiddel van Rodi. De mascotte zal voortaan bij grote evenementen voorbij komen en is ook in te huren via het VVV. Daarnaast zal Rodi de hele zomer lang actief zijn bij Camping de Kienehoef en in het gelijknamige streekpark.

Winterbraderie.

Winterbraderie.

Een braderie gezelliger dan ooit. Met kramen geconcentreerd op diverse plaatsen in het centrum, met veel eten en drinken, zal het een gezellige braderie worden.

Lees verder