Roderick van Oeth gaf alle basisschoolleerlingen van Sint-Oedenrode een bijzondere munt. De kinderen kunnen de munt bij deelnemende winkels en horeca in heel Sint-Oedenrode uitgeven.

Rodi is in het leven geroepen na een brainstormsessie van Natuurlijk! Sint-Oedenrode en betrokken partijen. Uit eigen zak is het nieuwe boegbeeld betaald, maar ook de Rabobank heeft een bijdrage gedaan. Tent- en zeilmakerij Sint-Oedenrode sponsorde de huif van de huifkar, het vaste vervoersmiddel van Rodi.

De mascotte zal voortaan bij grote evenementen voorbij komen en is ook in te huren via het VVV. In de toekomst kunnen we Rodi en de munt gebruiken om ons centrum bij onze inwoners, de regio en alle bezoekers en toeristen verder onder de aandacht te brengen door nieuwe akties.

Daarnaast zal Rodi de hele zomer lang actief zijn bij Camping de Kienehoef en in het gelijknamige streekpark.

De 26 deelnemende ondernemers aan de eerste aktie hierbij bedankt. Jullie hebben hierdoor weer positieve bekendheid verworven bij de ouders en kinderen.

Mascotte Roderick van Oeth

Mascotte Roderick van Oeth

Roderick van Oeth (roepnaam Rodi) is de kersverse mascotte van Rooi en zijn entree belooft mooie tijden voor ons mooie dorp.

Lees verder